6 Eylül 2010 Pazartesi

şekilli kurabiyeler 4


Çocuklarınız ile birlikte yapabileceğiniz güzel bir kurabiye Erva ile birlikte eğlenceli vakit geçirerek yaptığımız bu kurabiyeleri tüm çocuklar çok beğendi.
Malzemeler;
  • 1 yumurta
  • 150 gr. tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 aket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • vişne marmelatı
  • pudra şekeri
Hazırlanışı;
  1. Unu, yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurtayı, kabartma tozunu,tarçını yoğurup hamur yapın.
  2. hamuru açıp bir bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesin.kestiğiniz parçaların yarısına göz ve ağız şekli verin.
  3. Fırın tepsisine dizip 180derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
  4. Yüz şekli verdiğiniz yuvarlaklara sıcakken pudra şekeri serpin.
  5. Pişen yuvarlakların ortasına marmelat sürüp diğer yüz şekli verdiğiniz parçayı üzerine koyup servis tabağına dizin.



Malzemeler:
250 gram margarin
1 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
3 su bardagi un
3 yemek kasigi kakao
Hazirlanisi:
Oda sicakliginda yumusamis margarine pudra sekerini katarak yogurmaya basliyoruz. Daha sonra yumurtayi ve unu ekleyerek yoguruyoruz. Ilk basta birbirinden dagilan hamur, yogurdukca kivamina ulasir.
Hamurdan ortasi icin ayrilmis az bir parcaya kakaoyu katip cikolata renginde bir hamur elde ediyoruz.
Misket büyüklügünde yuvarladigimiz hamur parcalarini papatya seklinde birlestirip tepsiye diziyoruz.
Önceden isitilmis firinda yaklasik 130/ 140 derecede yarim saat kadar bir süre icinde pisiriyoruz.

Afiyet olsun




CEVİZLİ TAHİNLİ ÇİÇEK EKMEK

evet yine güzel bir tarif ve güzel bir görüntü değilmi kayserili hemşerim için sabah kahvaltısına hazırlamış olduğum ekmek ve beşamel soslu börek enfes oldu yapmanızı tavsiye ederim  tarifi bloğumda olan papatya ekmekle aynıdır fakat tarifi verip açıklamasına ordan bakın derim bunu busefer tahinli ve bol cevizli yaptım iyikide yapmışım tahinin ve cevizin uyumu süper oldu:))
250 gr süt
125 gr sıvıyağ
125 gr tereyağı oda ısısında
700 gr un (fazlada olabilir)
1 subardağı tahin
1 kase ceviz
2 yumurta
1 tane yaşmaya
2 yemek kaşığı şeker
susam haş haş
tuz
ARASI İÇİN:
50 gr tereyağı
50 gr margarin
1 yemek kaşığı süt
açmak için ise ben nişasta un karışımı kullandım
üzerine yumurta sarısı
YAPIMI
önce mayamızı ılık süt ve şekerle biraz köpürtelim daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim daha sonra fazla bekletmeden  9 beze yapalım 4,er 4,er ilk bezeyi açalım arsına tahin eritilmiş margarin veya tereyağı karıştırıp her katına sürelim ve her katına ceviz serpelim heryerine gelecek şekilde  yağlı kağıt kullanalım tepsi için resideki gibi keselim bu işlemi ikinci 4 beze içinde uygulayalım kalan bir bezeyide papatyanın ortasını oluşturmak için kullanalım üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim 180 derecede pişirelim afiyet olsun ayrıntılı resmi mevcuttur papatya ekmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder