6 Eylül 2010 Pazartesi

şekilli kurabiyeler falan 3

KUĞU KURABİYE


4 SU BARDAĞI UN
300gr MARGARİN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMATOZU2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
1 YUMURTA
KARANFİL
HAZIR ÇİLEKLİ PASTA KREMASI
KREMASI İÇİN
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
7 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
1 YUMURTA
1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
MARGARİN PUDRA ŞEKERİNİ YOĞUR UN YUMURTA VANİLYA KABARTMATOZU EKLEYİP HAMUR HALİNE GETİR ÜZERİNE NEMLİ BEZ ÖRTÜP YARIM SAAT DİNLENDİR DAHA SONRA MERDANE İLE YARIM SANTİM KALINLIĞINDA AÇIN  TIRTIKLI KALIPLA  HAMURDAN 28 ADET YUVARLAK KESİNKESTİĞİNİZ YUVARLAKLARIN YARISINI ORTADAN KESİN KESİLEN HAMURDAN KALANLARI  ELİNİZLE YUVARLAYARAK    S  S ŞEKLİ VERİN 14 TANE OLMALI160 DERECEDE BEYAZ KALACAK ŞEKİLDE PİŞİRİN
KREMAYI HAZIRLAMAK İÇİN UN VE ŞEKERİ HAFİF KAVURUN DAHA SONRA SÜTÜ VE YUMURTAYI  KOYUP MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN OCAKTAN ALIP VANİLYA LİMON KABUGUNU İLAVE EDİP KARIŞTIR SOĞUMAYA BIRAK 
KURABİYELER İN YUVARLAK OLANININ ÜZERİNE KREMA SÜRÜP İKİYE KESİLEN KURABİYELERİ KANAT YAPIN  S  ŞEKLİ ORTAYA KOYUP KENARINA  ÇİLEKLİ KREMAYI HAZIRLAYIP  KUĞULARIN ÜZERİNİ SÜSLEYİN ....ÇİLEKLİ KREMA YOKSA SADE


 KUĞU KURABİYE.
500.G UN .300.G.NİŞASTA.
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET VANİLYA.1 YUMURTA
KARANFİL.
KREMASI İÇİN.
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
7 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET VANİLYA
1 RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU.
                                 YAPILIŞI.
MARGARİN İLE PUDRA ŞEKERİNİYOĞURUN SIRASIYLA UNU YUMURTAYI  VANİLYAYI  VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KARIŞTIRIN.HAMURU NEMLİ BİR BEZ ALTINDA YARIM SAAT DİNLENDİRİN.MERDANE İLE HAMURU YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN KALIPLA HAMURDAN 28 ADET YUVARLAK KESİN. YARISINI ORTADAN İKİYE KESİN HAMURLARIN ARTAN KISIMLARINI FINDIK İRİLİĞİNDE PARÇALAR KOPARIN 14 ADET   S   ŞEKLİ VERİN Bİ TARAFINA KARANFİLLERİ GÖZ Ş EKLİ ALICAK ŞEKİLDE YE  RLEŞTİRİN FIRIN TEPSİSİNE DİZİN ORTA ISIDAKİ FIRINDA PİŞİRİN  KREMA İÇİN UNU VE ŞEKERİ TENCEREYE KOYUP BİRAZ KAVURUN  SÜT VE YUMURTAYI KATIN KARIŞTIRIP MUALLEBİ KIVAMINA GELENE DEK PİŞİRİN VANİ,LYA VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ EKLEYİN. FIRINDAN ALDIĞIMIZ YUVARLAKLARIN ÜZERİNE  KIREMAYI SÜRÜN ORTADAN İKİYE BÖLÜNMÜŞ BİSKÜVİ LERİ KANAT ŞEKLİNDE YERLEŞTİRİN   S  LERİ KURABİYELERİN BAŞINA YERLEŞTİRİN.







Bugun masada cok zarif gorunen kurabiye tariif vericem .Cok zarif gorunuyor biz bunlari yemiyelim diyen arkadas lar da oldu ama tadida guzel di bir tane bile kalmadi .
Malzemeleri
1 paket margarin
2 yumurta sarisi
1 Turk k.fincan yogurt
1 Tutk k. fincan siviyag
1 su bardagi seker
1 paket kabartma tozu
2 veya 3 damla sirke
Aldigi kadar un ( ortalama 4 su bardagi)
Ustu icin;
1 su bardagi beyaz cukulata
1 cay bardagi pudra sekeri
1 corba kasigi recel ( ben cilek receli kulandim)
Yapilisi
Oda isisindaki margarine, sekeri, yumurtayi, siviyagi,yogurtu ve sirkeyi ekliyorum seker eriyene kadar karistiriyorum .Seker eridikten sonra unu ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoguruyorum ve dinlenmesi icin yarim saat bekletiyorum .
Dinlenen hamur dan 3 esit parca ayiriyorum .Ayirdigim hamur parcasinin birinden silindir parcalar yapiyorum ve ,,S,, ( kugunun boynu icin ) seklini veriyorum .Onceden isitigim 150 derecede kizarmadan beyez kalacak sekilde pisiriyorum . Diyer iki parcayida merdaneyle 1 cm kalinlignda aciyorum ve bardak agziyla yuvarlaklar cikariyorum . Bu yuvarlak hamurlarin yarisini orta dan ikiye kesip ,,,D ,,, ( kanat lar icin ) sekli de pisiriyorum .Butun bu pisen ,,S,, ,, D,, ,,yuvarlak kurabiyelerin esit sayida olmasi gerekiyor ( D sekliyle olan S ve yuvarlakdan iki kat olucak kanatlar iicin .
Simdi kurabiyeleri birlestirmeye geldi sira.
Bilinen klasik yontemle ( ici kaynar su dolu bir tencerenin ustune baska bir kap koyarak ) cukulatalari eritiyorum . Eriyen cukulatadan ispatula ile Duz yuvarlak kurabiyelere suruyorum ve hemen iki kanat ( D seklindeki ) yapistiriyorum ( Kanatalarin duzgun yonu disa gelecek sekilde ) Cukulata cabuk dondugu icin kanatlar hemen yapisiyor .
Dutun kanatlar bitiginde baslari ( .S keklindeki ) yine erimis cukulataya batirip iki kanatin ortasina yapistiryorum . Butun kurabiyeelr ,,S,, D,, ve yuvarlaklar kugu gorunumunu alinca bir kurdani recele batirip kugunun goz seklini veriyorum .Butun kugularin bir tepsiye toplayip uzerlerine bir suzgu ile pudra sekerlerini eleyerek gezdiriyorum ve zarif kugularimi ikram icin servise hazir .






PİRAMİDİK KURABİYE



115 gr. toz şeker 1 çay kaşığı vanilya Yumurta akını kar haline gelene kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpın. Toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kaba un ve vanilyayı koyun ve dikkatlice plastik spatula ile yumurta akına ilave edin. Yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Fırını 200 ° ayarlayın. Fırın tepsinizin arka tarafını yağlayın ve hamurunuzdan yaklaşık 1 tatlı kaşığı alarak biraz eliniz biraz kaşığın yardımı ile yuvarlak bir şekil verin. Kurabiyelerin kenarları hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 4 dakika kadar pişirin. Bundan sonra biraz hızlı hareket etmeniz gerekiyor. Kurabiyeleri dikkatlice kaldırıp yarım daire yaparken, içlerine hazırlamış olduğunuz fal, iyi dilek, şans numarası gibi şeylerin yazılı olduğu küçük kağıtları koyun. Yarım dairenin uçlarını sanki birbirine yaklaştırmak ister gibi yapın ve şekil verin. Yaklaşık 18 adet kurabiye elde ediyorsunuz.
Daha düzgün bir şekil elde etmek isterseniz yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Yalnız bu şekilde yine kağıdı biraz yağlamanız gerekir. Yağlı kağıdın üzerine yaklaşık 5-6 cm. çapında daireler çizerek, bu dairelerin içini hamurla doldurabilirsiniz. Elle düzeltmek serbest!
Afiyet olsun!


MİDYE TATLISI

Ve huzurlarınızda nefis bir şerbetli tatlı denemeyen kalmasın diyorum kesinlikle. Hamur açmayı bilmeyenlerin bile kolayca yapacağı nefis bir tatlı.Tarifin uzun olmasına bakmayın yapımı kolay ve çabuk. Bayram tatlısı olarak da favorilerimiz arasına girdi...    
Malzemeler:

*    1 çay bardağı sıvıyağ
*    1 çay bardağı süt
*    ½ paket yaş maya (yada kabartma tozu)
*    1 yumurta
*    1 tatli kaşığı seker
*    bir tutam tuz
*    aldığı kadar un

*    içi için ceviz
*    üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek)
*    hamuru açmak için nişasta

şerbeti için
*    3,5 su bardağı su,
*    3,5 su bardağı seker
*    yarım limon suyu


Hazırlanışı:

*    Şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır.
*    Sıvıyağ, süt, seker maya tuz ve yumurta bir kaba alınır ve iyice karıştırılıp un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
*    Hamuru 20 dakika dinlendirilir. 6 bezeye bölünür.
*    Nişasta ile her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste koyulur. Sonra hepsi birlikte yaklaşık 50 cm büyüklüğünde açılır. Sıkıca rulo yapılır.1 cm eninde kesilir.
*    Her bir parça el ile bastırarak açılır ve içine ceviz koyulduktan sonra ikiye katlanır üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
*    Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür.



 ZENCEFİLLİ DÜĞME KURABİYE

dün yani perşembe günü sınıf beslenmesi sırası bizdeydi
bende pasta ve poğaçanın yanına çocuklar mutlu olsunlar diye bu kurabiyeleri hazırladım.çok beğendiler
kurabiyelerin şeklinde sevgili uzakköşe alev den etkilenerek hazırladım
Malzeme Listesi :
150GR TEREYAĞI
1SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1ÇAY KAŞIĞI KARBONAT(SİLME)
1ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
1YUMURTA
1ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
ALDIĞI KADAR UN yeteri kadar çikolata(bende parça halde olduğu için tam miktarı bilemiyorum ama sanırım50-60gr kadar bitter yetecektir.sadece çizgide kullanacağız)
Yapılışı :
oda ısısındaki tereyağı ve şekeri karıştırıp yumurtayıda ekliyoruz ardından bir az miktarda unu ,karbonatı,zencefil ve vanilyayı eleğe alıp eleyerek sıvı harca ilave ediyoruz.sonra alabildiği kadar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz unlanmış zeminde hamuru yarım cm kadar açıp su bardağıyla kesiyoruz.çıkan yuvarlaklara çay bardağıyla basıyoruz ama sadece iz oluşması için hamurun kesilmemesi gerekli buna dikkat edelim.daha sonra bir çay kaşığı sapıyla veya başka sivri uçlu birşeyle hamura düğmemizin deliklerini oluşturuyoruz.185cde çok kızarmadan hafif pembe renkte pişirip fırından alıyoruz.kurabiyelerimiz tamamen soğuyunca benmariusulu erittiğimiz çikolatayı yağlı kağıttan yaptığımız külaha alıp iplerimizi çiziyoruz işte bukadar.çocuklar çok beğendi afiyet olsunnn

elmalı kurabiye


Gerekli Malzemeler:
Dilediğiniz miktarda ceviz içi
1 adet margarin (normal ısıda),
2 tane elma,
3 yemek kaşığı yogurt,
1 tane rendelenmiş limon kabuğu
pudra sekeri (3 yemek kaşığı)
3 su bardagi un,
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
tarçın isteğe bağlı ama ideali 1 tatli kaşığıdır
yemek kaşığı şeker
Elmalı Kurabiye Tarifi:
Yağı, pudra sekerini, yogurdu, kabartma tozunu, limonu, vanilyayı ve unu bir kaba koyup kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurup hamuru hazır hale getirin.Rendelediğiniz elmanın içerisine ceviz, şeker ve tarçın da koyarak kısık ateşte bir süre pişirin. Hazırladığınız hamuru 4 yumak yaparak daire biçiminde çok da ince olmayacak biçimde açın. Daha sonra hamuru üçgen biçiminde sekiz ayrı parçaya ayırın. Görüldüğü gibi bu tip kurabiye hazırlanması ev hanimlarininmatematik kültürüne de katkı sağlamakta onlari yumak, üçgen ve sayilar gibi temel geometrik ve aritmetik terimlerle de tanıştırmaktadır. İçersine harcı koyup rulo biçimini de verdikten sonra 160 derece olan fırına verelim. Pudra şekeri olmadan yapılan elmalı kurabiye kesinlikle güzel olmaz.  Kurabiyelerin üzerine diledigimiz miktarda pudra şekeri serpelim. Kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.

ELMALI GÜL KURABİYE

bu kurabiyeyi çok önce blogcudaki sayfamda yayınlamıştım bugün gül poğaçanın şeklini tarif etmek için blogger arşivime bakınca bulamadım bu vesile ile bu tarifide blogger arşivime eklemiş oldum tarifi yine sevgili nur arkadaşıma pdçs için yolluyorum alzemeler 1paket margarin 1yumurta 1çay bardağı sıvı yağ 1su bardağı pudra şekeri 1 fincan süt 1paket kabartma tozu 1vanilya aldığı kadarun iç mlzemesi:rendelenmiş elmayı biraz şekerle pişirip içine tarçın ve ceviz ilave ederek
















ELMALI GÜL KURABİYE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder