6 Eylül 2010 Pazartesi

gündöndü çiçeği ekmek pasta


Efser, geçen gün verdiğimiz papatya şeklindeki ekmeği yapmış, hem de iki kere. Ne kadar kadar güzel olmuş. Ekmek deyip duruyorum ama Efser sayesinde bu artık papatya şeklinde bir tahinli çörek. Böyle yaratıcı insanlara bayılıyorum:) Kullandığı malzemeler şöyle:
Hamuru için malzemeler:
- 700 gr un
- 250 ml süt
- 125 ml sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1 küp maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için malzemeler:
- 100 g margarin
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı süt
- Keten tohumu ve susam
Hamur malzemeleriyle, ekmek hamurunu yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Şekil 1′deki gibi kesin. Hamurları açıp aralarını yağlayın. İlk önce fırın 200 derecede başlayın, ardından sıcaklığı 180 dereceye indirin.
Efser’den tavsiyeler: Un biraz fazla gelebiliyormuş. O yüzden yoğurduktan sonra biraz süt ilavesi ile yumuşatabilirsiniz. Hamurun fazla mayalanmamasına dikkat edin; şekil vermek zor olabilir. Efser içine tahin-ceviz-şeker üçlüsünü karıştırıp koymuş. Cevizi tahine karıştırmamak gerekmiş, çünkü o zaman düzgün sürülmüyormuş. Tahinle şekeri karıştırıp sürüp, üzerine ceviz serpmek en iyisiymiş. Fırından çıktıktan sonra ekmeğin yerinde yerler esmiş:) Artık bu ne demek ben bilmiyorum. Beğenilmiş?? :)
Bu da, tecrübelerinden aldığı dersle ikinci kere yaptığı ekmek:




Uğur böceği ekmekkaktüs ekmekler ve kaplumbağa ekmekler sizler tarafından çok beğenildi. Bakın burada papatya şeklinde bir ekmeğin nasıl yapılacağı ayrıntılı bir şekilde verilmiş. Dilini hiç anlamadığım Minjina Kuhinijica‘ya çok teşekkür ederim. Bakın Efser tarifi uygulayıp, ne güzel bir ekmek çıkardı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder