iki renkli kurabiye

Çok lezzetli olan bu kurabiyelerin tarifini Gülcan arkadaşımdan aldım. Ben kurabiyeleri yarım ölçü yaptım. Kimisini kurabiye gibi yuvarladım, kimisini de rulo yapıp dilimledim. İki şekilde de güzel oldu.
Malzemeler:
- 250 gr. oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
- 2 çorba kaşığı kakao
- Derin bir kasede önce yağ, yumurta, pudra şekeri karıştırılır.
- Kabartma tozu ve bir miktar un başka bir kasede karıştırılır ve önceki karışıma eklenir.
- Hamur henüz cıvık haldeyken yarısından azı bir kenara alınarak içine kakao eklenir.
- İki hamura da azar azar un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurlar streç filme sarılarak 15 -20 dk. dolapta dinlendirilir.
- Sade ve kakaolu hamurlar ayrı ayrı un serpilmiş tezgahta dikdörtgen biçiminde açılır.
Sade hamurun üzerine kakaolu hamur yerleştirilerek rulo şeklinde sarılır. Hamur streç filme sarılarak dolapta 1-2 saat bekletilir. - Dolaptan çıkarılan hamur 1/2 cm kalınlığında dilimlenip tepsiye dizilir.
- Önceden biraz ısıtılmış 175°C fırında 15-20 dk. pişirilir.
Parmak Kurabiye / Finger Plaetzchen
Parmak kurabiyeleri Sevgili Gül'ün sayfasında görüp oğluma gösterdiğim zaman doğum günüme yaparsın anne demişti, ama bana zor geldiği için geçen sene ertelediğim kurabiyeleri bu seneki doğum gününe tekrar isteyince artık erteleyemedim:))
Görünüşleri biraz ürkütücü olsa da lezzeti güzel bir kurabiye oldu:)
Tarifin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz...
Malzemeler:
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 125 gr şeker (100 gr ~ 1 çay bardağı toz şeker kullandım)
- limon kabuğu rendesi
- minicik tuz
- 2 yumurta sarısı
- 250 gr un (bende daha az un aldı)
- 10-15 adet kabukları soyulmuş badem (bende file badem vardı onlardan kullandım.)
Şekil vermek; Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parçalara ayrılır.Tırnak kısmı, çay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parçası yerleştirilir.Parmak üzerinde ki çizgileri vermek için,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıçakla çizilir.
Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların üzerine sürülür.175 derecede pişirilir.
Not: Tarifi şeker miktarı dışında aynen uyguladım, bir süre sonra parmak yapmaktan sıkılınca bazısını reçelli kurabiyeye çevirdim:)
Reçelli kurabiyeler için: Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayıp ortalarını parmağımla çukurlaştırdım, önce yumurta akına sonra da hindistancevizine batırıp tepsiye dizdim, fırında pişerken kabardıklarını görünce ortalarına tekrar çukur olması için bastırdım.
Piştikten ve soğuduktan sonra kurabiyelerin ortasındaki çukurlara reçel ve nutella koydum.
16/4/2009 · Kategori: TATLILAR

Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket margarin
1 çay bardağı irmik
kabartma tozu
vanilya
alabildiğince un
şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Hazırlanışı
İlk olarak şerbeti yaparak soğumaya bırakın.
Tatlı hamurunu yoğurun ve merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin. Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın. Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olursunuz. Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve 160 derece fırında pişirin. Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbet üzerine dökün. Afiyet olsun.TARİFNETTEN YAPANLARIN ELİNE SAGLIK.ŞEKİL OLARAK KURABİYEDE YAPILABİLİR.


Ayy yine ne yapmış bu kurabiye canavarııı diyosunuz biliyorumm biliyorumm biliyorumm:)) Bu lolipopları yaklaşık 2 hafta evvel ilk siparişimin ikinci halkası olarak yaptım canlarımm çok beğenildiğini öğrendim:) Çok sevindimm sizlerle de paylaşayım dedimm : )sıra bugün geldi:)) Nasııll :)) Beğendiniz umarımm:))
Tarifimi 57. PD.Ç.S.Etkinliği için sevgili Hümeyraya yolluyorumm:))
Malzemeler:
200 gr. tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 pk. kabartma tozu
1 tüp limon aroması
4 çorba kaşığı kakao + 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
İyice yumuşamış tereyağına; pudra şekeri, nişasta, un, kabartma tozu, vanilin sırası ile elenerek eklenir.. Limon aroması yumurtalar ve sıvıyağda eklenip uzunn bir süre yoğrulur.. Ne kadar uzun yoğurursanız o kadar
kıvamlı olacaktır..
Yoğrulma işlemi sonlandıktan sonra hamurumuz ikiye ayrılıp bir yarısına kakao ile artı 2 kaşık sıvıyağ eklenip tekrar yoğrulur..
Oluşturulan hamurlardan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp bir kakaolu bir sade top yanyana konur tam altına bir sade bir kakaolu konur. Aşağıdaki resimdeki gibi:))
Birbirine yapıştırılan bu topçuklar yavaşça rulo haline getirilr.. Kurşun kalem kalınlığına geldiğinde yavaşça simit gibi gerisine büzülür. Aşağıda öreneği var canlarımm:))
Oluşan hamurumuz yavaşça içine doğru kıvrılıp lolipop şekli alır:)) Herbirine birer kürdan veya çöpşiş batılırılıp yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır..
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilip ılınınca servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun..
Diğer bir adıyla nişasta kurabiyesi:) Un kurabiyesi kıvamında yumuşacık ağızda dağılan bir lezzet...
Malzemeler:
2 ad. yumurta
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
Aldığınca un
Üzeri için:
kakao ve üst şeklini vermek için kola kapağı
Yapılışı:
Yumuşamış yağ ve pudra şekeri iyice çırpılır.
Yumurtalar eklenip karıştırmaya devam edilir.
Nişasta eklenir ve un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Oluşturulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır el yordamıyla bisküvi şekli verilir.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin üzerine kakaoya batırılmış kapakla iz çıkarılır.
175 dereceye önceden ısıtılmış fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirilir. Takribi 15 dakika.
Afiyet olsun..
u
u
iyi günler yeşil tezgah üzerinde gül poğaça yapma resmini lütfen silermisiniz resim bana ait. Ya silin ya telifini ödeyin.
YanıtlaSil